Vandaag hebben we met trots een schitterende Biepi espressomachine mogen plaatsen bij een van onze trouwe klanten gespecialiseerd in designkeukens en interieurbouw.
Bij Kaan Koffie houden we van goede koffie. Maar wist je dat je met elke slok cappuccino een reis door de geschiedenis maakt, die verder gaat dan Italië? Laten we het eens hebben over de verrassende oorsprong van je favoriete espresso en cappuccino!
Als echte koffieliefhebber wil je natuurlijk dat jouw koffiebonen of gemalen koffie zo vers mogelijk blijft. Maar waar bewaar je je koffie het best? In de koelkast, vriezer, of gewoon in de kast? In deze blog duiken we in de veelgestelde vraag: is het slim om koffie in de koelkast of vriezer te bewaren?
Hoewel we trots zijn op het feit dat we steeds meer biologische koffiebonen aan ons assortiment kunnen toevoegen, is het voor ons momenteel nog niet mogelijk om het officiële biologische keurmerk te voeren. Dit komt doordat het verkrijgen van dit keurmerk een aanzienlijke investering vereist in ons huidige verwerkingsproces in de branderij. Om een officieel biologisch keurmerk te mogen voeren, moeten traditioneel en biologisch geteelde bonen strikt gescheiden worden verwerkt. Dit betekent aparte opslag, verwerking en branding, wat voor ons nu nog een te grote logistieke en financiële uitdaging is.
Ben jij een echte koffieliefhebber en lijkt het je leuk om anderen te helpen bij het kiezen van de perfecte koffie? Onze ambachtelijke koffiebranderij, KaanKoffie, gerund door familie Kaan, is op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) met een passie voor koffie, retail en digitale marketing!
Vakantie is de perfecte tijd om te ontspannen, nieuwe plekken te ontdekken en natuurlijk te genieten van een heerlijk kopje koffie. Of je nu een doorgewinterde koffieliefhebber bent of gewoon iemand die graag af en toe een kopje drinkt, er zijn tal van manieren om extra van koffie te genieten tijdens je vakantie. Hier zijn enkele tips om je koffie-ervaring op reis te verrijken.
Donderdag 9 mei 2024 (hemelvaart) hebben we een dagje vrij en is de branderij gesloten.
De nieuwe koffiezondagen zijn bekend. De eerste volgende is 28 april. De barista cursus voor 28 april is al vol geboekt, maar tickets voor de proeverij zijn nog beschikbaar. In augustus en november zijn de volgende.
Stap voor stap maken we het proces van koffiebranden een stukje efficiënter. Vanaf vandaag loopt de koffie via een lopende band naar de juiste silo. Wel zo handig, want dan hoeven we minder te sjouwen en tillen.
Koffie proeven kan een verfijnde kunst zijn, en als beginner kan het een opwindende ontdekkingsreis zijn om de subtiliteiten van verschillende koffiesoorten te verkennen. Hier zijn enkele eenvoudige stappen om je op weg te helpen en je smaakpapillen te laten genieten van de diverse wereld van koffie.
Kerst staat voor de deur, en wat is er nu beter dan afsluiten met een verrukkelijk dessert?
NoorkopCentraal kwam ter ere van wereld koffie dag lang op de branderij.
Het zetten van een perfecte espresso vereist precisie, de juiste apparatuur en hoogwaardige koffiebonen.
Mijn koffie zakken staan bol, klopt dat? Antwoord: Jazeker. Na het branden, zodra de koffie is afgekoeld, wordt onze koffie direct verpakt in een folie zak met een overdruk ventiel.
Vandaag kwamen er weer flink wat zakken groene bonen binnen uit verschillende windstreken rondom de evenaar.
Een dagje stage lopen bij de meesterbrander Jac. Of gewoon Opa Jac voor de meiden. Inpakken, sealen, stickeren, schapvullen en afrekenen. Alles kwam voorbij vandaag.
Vandaag 2 rondjes koffieproevers en 2x een baristaworkshop.
Nieuw jaar, nieuwe kaankoffie letters!
Gun een vriend(in) een lekker koffieboontje en verdien een loontje!
Tot het einde van het jaar stoppen we bij elke bestelling boven de €100, wat lekkers bij de koffie!
We zetten de top 4 koffiezet tips voor op de camping voor je op een rij: 1. Cowboy koffie, 2. Franse pers, 3. Druppel koffie en 4. Espresso.
Het is inmiddels in talloze onderzoeken aangetoond: cafeïne verhoogt de concentratie, alertheid en reactiesnelheid. Waar je van veel andere psychoactieve stoffen vrij gaat associëren helpt cafeïne juist om gefocust te denken.
Mexico SHG -Organic zit nu nog in de boot maar staat op binnen komen en is half mei weer bij ons beschikbaar.
We hebben een nieuwe heerlijke cafeïnevrije koffie erbij! Uit Peru! Een vol aromatische koffie met karakteristieke tonen van chocolade en noten.
Een duidelijk, fair en duurzaam tarief voor de verzendkosten, dat is waar we naar hebben gezocht. Bij bestellingen tot € 90 hanteren we € 6,50 per zending binnen Nederland (Duitsland en België €7,95). Vanaf € 90 rekenen we geen verzendkosten.
In november hebben we een nieuwe video opgenomen. In deze video laten we je in het kort zien hoe we al jaren bij Kaan Koffie op een ambachtelijke manier onze duurzaam geselecteerde kwaliteit koffie branden, melangeren en verpakken.
Welke verschillen zijn er tussen cappuccino melk en welke kun je het beste gebruiken?
Zondag 29 augustus zijn de proef zondagen van start gegaan. Elke laatste zondag van de maand ontvangen we enthousiaste koffieproevers in de proeverij.
Uitpakken met een espresso of cappuccino na het diner? Voeg koffielikeur en de wodka toe, even schudden en overgieten in een Martini glas en je dessert kopje koffie is gezet.
Benieuwd hoe jij deze kunt maken? Lees snel verder!
Brazilië, werelds grootste producent, werd deze maand na 7 jaar weer eens getroffen door een middel zware nachtvorst waardoor de koffiestruiken door verlies van blad en knoppen minder gaan produceren.
De Americano, een espresso aangelengd met een even grote hoeveelheid heet water, is ook lekker om te drinken in de zomer.
Over smaak valt niet te twisten. En zeker niet als het over koffie gaat. Beantwoord een paar vragen over je koffiesmaak en ontdek je koffie favorieten.
Met warm weer niet zo’n trek in een dampende bak koffie? Dan is een glas verkoelende ijskoffie de perfecte manier om je cafeïne toevoer veilig te stellen! Benieuwd hoe jij deze kunt maken? Lees snel verder!
Helaas is in mei na een kort ziekbed Remie, onze karakteristieke steun en toeverlaat, overleden. Tijdens vakanties, evenementen en op veel meer momenten konden we altijd op zijn assistentie rekenen.
Wij gaan zijn warmte, inzet, fijne verhalen erg missen.
Wat is arabica koffie? Arabica-koffie is 's werelds meest populaire koffiesoort. Waarom dit de meest populaire koffiesoort is lichten we toe aan de hand van de oorsprong, de smaak, de groeiomstandigheden en de exclusiviteit.
Jaaaa! Weer een mini oogst op de koffiezolder. Daar krijg je toch zin in! Fijn weekend!
Arabica en Robusta zijn veel gehoorde termen als het over koffiebonen gaat. Maar wat is nou eigenlijk het verschil?
Een flinke lading groene bonen is deze week in de karakteristieke jutte zakken binnen gekomen. Vandaag in de silo's en morgen in de brander!
Stap voor stap bouwen we aan onze ambachtelijke koffiebranderij. Vandaag de vuurdoop van een vijzel. Daarmee kunnen we gemakkelijker de zakken met groene bonen in de juiste silo storten.
De nieuwe lockdown geeft ons gelukkig de mogelijkheid om open te blijven, waar andere winkels moeten sluiten. Toch stimuleren we zoveel mogelijk online te bestellen. Afhalen in de branderij mag uiteraard. We zijn open op de reguliere openingstijden.
Vandaag volle bak met een lekker aantal kerstpakket orders. Flink wat dozen vouwen, vullen en stapelen. Een leuke dankbare klus.
De wielrenshirts zijn binnen! Ze hangen klaar en hebben zin om aangetrokken te worden tijdens een tijdrit, weekendrondje of bergklim. Nu hier bestellen.
Het leek ons nog wat te vroeg voor de lampjes kerstboom langs de n245. Maar nu de blaadjes al flink van de bomen vallen willen we natuurlijk wel een beetje aandacht van de langs rijdende forenzen.
Farid Shaaidi van Ferkoffie is al jaren actief als professionele barista in specialty coffee cafes in Leeuwarden en Groningen en betrokken bij o.a. de festivalglamping in Eibergen.
Ook het team van Lots of F&B events starten weer op. Zo ook in het Vondelpark Openluchttheater. We zijn blij dat ook daar weer koffie en koek worden uitgeserveerd aan enthousiaste park bezoekers.
Op basisschool De Bijenkorf in Wageningen zijn ze het schooljaar gestart met een nieuw koffieapparaat.
Barista Maurice is lekker op vakantie. De racefiets is mee. En dan kan het niet anders dan dat hij een rondje gaat rijden in het officiële KaanKoffie fiets tenue!
Deze week kregen we de 1000ste bestelling binnen in de nieuwe webshop. Daar zijn we uiteraard erg blij mee en dat was ons niet gelukt zonder de expertise van onze webshop experts van Websecure uit Groningen.
Het oogstseizoen in de belangrijke producerende koffielanden is in volle gang. En natuurlijk heeft het corona virus ook invloed op de oogst. We hebben een aantal van onze contacten gevraagd wat zij zien gebeuren en welke invloed het virus heeft. Zij deelden met ons een aantal inzichten en onderzoeksresultaten.
Een aantal weken geleden hield de zakjessealer ermee op. Na jaren trouwe dienst was er geen gang meer in te krijgen. Een goed moment om ook meteen naar het gehele verpakkingsproces te kijken. Met deze nieuwe weger en sealer kunnen we weer even doorbouwen aan onze koffiebranderij!
Ai. Daar hadden we even niet op gerekend. De verpakking sealer hield er plots mee op. Dat was even improviseren om toch de koffiezakjes netjes dicht te krijgen.
De eerste maanden na het branden blijft de smaak goed behouden. Daarna loopt de smaak heel langzaam terug ook bij een goede verpakking. Koffie zal niet bederven maar de smaak zal minder worden. Ons advies is dan ook de koffie binnen 6 maanden te consumeren.
Allereerst iedereen heel veel sterkte in deze lastige tijd. Omdat uw gezondheid en die van onze medewerkers boven alles gaat, willen wij in lijn met de richtlijnen van het RIVM u bij een volgend bezoek een aantal zaken vragen.
Stap voor stap werken we naar een het complete plaatje voor in je (bedrijfs)restaurant of cafetaria.
Een goeie wedstrijd voorbereiding is het halve werk. Een lekkere bak ambachtelijke koffie doet wonderen om elkaar op het veld goed te vinden. In de nieuwe kartonnen bekers smaakt dat extra lekker.
Meer dan 100 bezoekers bezochten de branderij vorige week zondag. Van branden, proeven, onderhoud tot het echte koffie-cuppen.
De proefdag zondag 26 januari is goed bezocht. Meer dan 100 koffie liefhebbers bezochten de branderij om koffies uit alle belangrijkste koffielanden te proeven.
Ons overzicht van belangrijke en informatieve websites voor achtergrond informatie.
Tijdens de open zondag hebben we een eerste try-out gehad voor de Koffie Proefdag op 26 januari. Daarmee maken we het programma net nog weer een stukje beter. Bedankt alle proef deelnemers! Erg nuttig om jullie ideeën en feedback te horen.
Vrijdag (black friday) en zaterdag stonden we in het Makado centrum in schagen. Vele koffieliefhebbers kwamen bij onze stand kijken en proeven.
Afgelopen week waren we in Colombia. Daar werden we zeer gastvrij ontvangen op diverse koffie boerderijen. Opzoek naar nieuwe lekkere kwaliteit koffie.
Tijdens Black Friday branden we koffie in het Makado Centrum in Schagen. Komt dat zien!
Omdat de proefdag a.s. 26 januari in aantocht is moeten de vertrekken in de branderij duidelijk zijn. Verdwaald raken in de koffiebranderij moet je niet willen. Vandaar per vandaag de nieuwe letters zo netjes mogelijk boven de deur gehangen.
We merken dat 18 verschillende koffies in het schap soms best overweldigend is. En als je er al een of twee hebt geprobeerd... wat vond je daar ook alweer van. Om daarbij een handje te helpen hebben we een klein kaartje ontwikkeld. Het koffie proefkaartje. Een kaartje die precies in een portemonnaies past. En waarop je kunt bijhouden welke melange of single je al hebt geproefd en wat je oordeel daarover was.
De laatste zondag in oktober namen Maurice en Ralph het stokje even over. De deuren van de branderij gingen tussen 12u en 16u weer open voor iedereen die nieuwsgierig was naar de branderij. We ontvingen bezoekers uit Noord-Holland en Friesland!
Een duidelijk stopper voor de fanatieke klanten die de nieuwsbrief niet hebben gehad. Meld je aan voor de Koffie Proefdag 26 januari 2020.
Flinke meters gemaakt vandaag. De eerste verdieping wordt omgebouwd tot proef- en cupping zolder.
Ook dit jaar leverde we weer flink wat dozen voor de uitmarkt Amsterdam bezoekers.
Afgelopen weekend weer meters gemaakt om de cupping tafel helemaal af te maken. Er ontbraken o.a. nog lekkere krukken en bord met toelichting op het cupping process.
Nu nog de witte achtergrond plaat in de verf en we zijn er bijna.
18 verschillende melanges maakt het kiezen er niet makkelijker op.
Dat is een flinke klus. Alle producten moeten netjes vindbaar zijn en bovendien willen we dit in meerdere talen aanbieden.