Espresso & cappuccino: De Italiaanse koffiekunst met Oostenrijkse roots

Espresso & cappuccino: De Italiaanse koffiekunst met Oostenrijkse roots

Foto: Google


Espresso & cappuccino: De Italiaanse koffiekunst met Oostenrijkse roots

Bij Kaan Koffie houden we van goede koffie. Maar wist je dat je met elke slok cappuccino een reis door de geschiedenis maakt, die verder gaat dan Italië? Laten we het eens hebben over de verrassende oorsprong van je favoriete espresso en cappuccino!


Espresso

Espresso is zonder twijfel de trots van Italië. Begin 20e eeuw zochten de Italianen naar een manier om koffie sneller en sterker te maken. De espressomachine was het resultaat: heet water werd onder hoge druk door fijngemalen koffie geperst, wat een rijke, geconcentreerde smaak opleverde in slechts een paar seconden. Espresso werd de basis voor vele koffiedranken, waaronder… de cappuccino!


Cappuccino

En daar begint het interessante stuk. De oorsprong van de cappuccino wordt namelijk geclaimd door Wenen, Oostenrijk! De naam komt van "Kapuziner Kaffee," een Weense koffie met slagroom en kruiden, genoemd naar de Kapucijner monniken vanwege hun bruine gewaden met een witte kap. Deze combinatie deed denken aan de kleur van de koffie met melk. Later namen de Italianen het idee over en perfectioneerden ze het door het te combineren met gestoomde melk en melkschuim. Zo werd cappuccino het drankje dat we vandaag kennen!


Dus hoewel cappuccino tegenwoordig bekendstaat als een Italiaanse klassieker, dankt het zijn naam en inspiratie aan het Weense verleden. Bij Kaan Koffie combineren we het beste van beide werelden: een vleugje geschiedenis in elk kopje!