Foto: SweetSisters
Kerst staat voor de deur, en wat is er nu beter dan afsluiten met een verrukkelijk dessert? Dit jaar raden we een feestelijke koffie panna cotta met echte koffie en chocoladesaus aan. Dit elegante, maar eenvoudig te bereiden dessert zal je gasten versteld doen staan en hun smaakpapillen verwennen.
Ingrediënten voor 6 personen:
1. Bereid de vanille-roommengeling
Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes en het vanillestokje toe aan de slagroom in een pan. Voeg de suiker toe en breng het geheel langzaam aan de kook op laag vuur.
2. Voeg de verse gemalen koffie toe
Voeg de versgemalen koffie toe aan de warme room. Roer goed door en laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen, zodat de koffiesmaak goed kan infuseren.
3. Week de gelatine
Leg de gelatineblaadjes in koud water en laat ze ongeveer 5 minuten weken.
4. Haal van het vuur en voeg gelatine toe
Haal de pan van het vuur. Knijp het overtollige water uit de gelatineblaadjes en voeg ze toe aan de room. Roer goed door totdat de gelatine volledig is opgelost.
5. Giet in vormpjes
Verdeel het mengsel over de dessertvormpjes. Laat het geheel afkoelen en zet het vervolgens minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
6. Bereid de chocoladesaus
Smelt de pure chocolade au bain-marie. Voeg de slagroom en suiker toe en roer tot een gladde saus.
7. Serveer
Haal de panna cotta voorzichtig uit de vormpjes en leg ze op mooie bordjes. Giet de warme chocoladesaus eroverheen voor een extra feestelijke touch.
Als je liever wat minder sterke koffie drinkt, kan je de koffie verdunnen met een scheutje water.
Beantwoord hier een paar vragen over je koffiesmaak en ontdek je koffie favorieten:
Opmerkingen